Opis Kibernetička  sigurnost
Trajanje 5 dana (40 sati)
Predznanje Bazično znanje Windows i Linux operacijskih sustava, te umrežavanj
Tko treba slušati Svi oni koji su zainteresirani za razvoj, upravljanje i poboljšanje sigurnosti računalnih sustava, sigurnosni analitičari, te eksperti  za cyber sigurnosne incidente. Isto tako svi oni koji bi željeli položitit CCNA Cybersecurity  Operations certifikat.

 

OPIS:

Tečaj kibernetičke sigurnost  daje  znanja i vještine potrebne za sigurnosnog analitičara koji radi s timom koji se bavi  IT sigurnosnim  operacijama (SOC- Security Operations Center i (CSIRT- Computer Security Incident Response Team).  Tečaj podučava  glavne sigurnosne koncepte i vještine potrebne za praćenje, otkirivanje, istraživanje,  analiziranje i reagiranje na sigurnosne incidente, čime se štite sustavi i organizacije od rizika, prijetnji i ranjivosti.
Obrađuju se događaji koji su rezultat cyber kriminala, cyber špijunaže, upućene prijetnje, napredne ustrajne prijetnje, regulatorni  zahtjevi i druga pitanja vezana uz cyber sigurnost s kojima se danas  suočavaju tvrtke. U tečaju je naglašena praktična primjena za održavanje i osiguravanje operabilnosti sigurnih umreženih računalnih sustava.

 

SADRŽAJ:

Općenito o kibernetičkoj cyber sigurnosti i SOCu. Sigurnosni principi. Sigurnost mrežnih uređaja i cloud servisa. Koncept sigurnosnog upravljanja i sigurnosne tehnike. Kriptografija, PKI i virtualne privatne mreže. Host bazirana analiza (Windows, Linux / MAC OS X). End-point sigurnosne tehnoologije. Sigurnosni monitoring i metode napada. Vrste ranjivosti. Tehnike izbjegavanja sigurnosti.
Analiza prijetnji i forenzika. Analiza upada u mreže. Kategorije događaja upada. Odgovor na incidente. Analiza podataka i događaja. Proces upravljanja  incidentima.